Cursuri de inot la Braila

 De catva timp, nepoata mea ia lectii de inot la liceul sportiv din Braila. E situat intr-o zona frumoasa, langa un parc sau padure. Am avut ocazia sa particip la un concurs de inot pentru piticii ce iau lectii acolo. Copiii erau intre 5 si 9-10 ani. Mai mult a fost un soi de verificare a cunostintelor acumulate  de inot( executie, rapiditate, atentie, etc).  Am facut cateva poze, nu stiu daca foarte clare, insa am inteles destul de repede, ca exista multi copii talentati si care isi doresc sa faca performanta, insa conditiille in care copii fac pregatirea lasa de dorit.  Caloriferele erau ruginite, pe tavan din loc in loc era cazut varul, in unele locuri pana la fundatie, se vedeau barele de fier, mucegaiul era  ca acasa la el. E drept, nu peste tot, cineva era mereu pe faza sa stranga mizeria, sa stearga holul, insa se vede clar ca sunt ani de zile de cand se fac doar carpeli acolo unde e neaparata nevoie.  

Piticii au conditii minime de a invata sa inoate insa sa vii acolo zi de zi si sa iti cladesti un viitor prin sport de performanta, mi se pare foarte greu. 

Eu doar la o prima vedere am ramas cu un gust amar, daramite parintii ce vin mai des sau antrenorii, oameniii care vin zi de zi si lucreaza cu pasiune pentru a obtine din oameni simpli     sa ii faca invingatori. Mi-ar placut mult de antrenorii de acolo, mai ales de unul dintre ei, un om care la prima vedere pare aspru insa corect cu piticii, fara indulcituri sau ocolisuri. 

Camelia Potec are un afis mare pe un perete, ea  a invatat mult timp aici.  Insa sportul romanesc are nevoie de mult mai mult si sunt convinsa ca bani sa pot gasi, daca cineva s-ar implica mai mult, mai ales ca acum, exista sanse de a primi resurse  din  mai multe locatii, idei sa fie si oameni sa le puna in practica, bani pentru proiecte se pare ca sunt, sportivii nu uita niciodata de unde au pornit si sunt convinsa ca ar fi dispusi sa ajute. ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

 

In locatie exista si un  bazin afara cu tribune, dusuri dar nu se foloseste inca, nu stiu din ce motive. In zona sunt multe terenuri private de fotbal, tenis si alte sporturi. Mi-a placut mult coltul asta de oras, mi-ar place sa fie si la Galati, intr-o zona fara prea multa circulatie astfel de conditii de agrement prin sport . 

 

6 thoughts on “Cursuri de inot la Braila”

    1. Viva e foarte ok pentru pitici, Sabi a invatat sa inoate acolo dar tatal ei si-a dorit sa progresese, sa fie mai rapida si a discutat cu alte persoane, apoi in final a ales Braila, pentru ca antrenorul avea performante mai bune si se ocupa mai mult de ei.

  1. pai ala e Parcul Monument…
    Apa de afara nu-i incalzita decat de soare, nu cred ca e “practicabila” in perioada asta fiind prea rece.

    O sa imi fac si eu abonament la piscina, dar nu acolo… ci in alta parte unde sunt alte conditii 😀 Saptamana viitoare, cred dupa ce termin cu examenele. am zis ca fac asta de mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.