Plimbari – Italia – Como

Mi-am petrecut sarbatorile de iarna in Italia si am dormit cat nu am dormit multa vreme . E tare liniste in satul in care am locuit si e ciudat.

Din cand in cand am iesit si din casa, la trecerea dintre ani am incercat sa surprind artificiile din orasul Lecco, lacul Como fiind parte importanta din acest oras.  Bineinteles priceperea mea la facut poze si aparatul mic si chinuit, nu au reusit sa cuprinda minunatiile de arficii de pe dealuri. Dealuri avand case si proprietari cred eu foarte bogati, artificiile la ei au tinut cel putin 15 min.

SAM_8074 SAM_8076 SAM_8082 SAM_8097

M-am linistit cu pozele, e clar, talentul meu, ala  bine ascuns, necesita un aparat mai bun :)!

La cateva zile dupa revelion, duminica dupa amiaza am vizitat orasul  Como, sincer nu am realizat ca intram in oras, credeam ca e tot un sat/ localitate, insa acum, as vrea sa il mai revad macar 1 data pe an :).

Putin am stat in oras  pentru ca a parca incepe sa devina un soi de meserie foarte cautata, serios, toate parcarile pline sau bine ascunse sau departe de centru  – cam 30- 40 min, prietenului meu nu ii place sa mearga pe jos.

Insa cand am ajuns in centru sau mai bine spus pe malul lacului, parca mi s-a deschis mintea . Nu stiu cum sa explic dar mi-a placut la nebunie, orasul era in spatele nostru, in fata lacului, in laterale munte sau deal plin cu case  si era dupa apusul soarelui . M-am simtit ca o printesa in curtea unui palat.

Mult nu am stat pentru ca se  intuneca, am plecat sa cautam ceva de mancare si am ajuns intr-o mica piata si apoi in alta si in alta, erau mici carusele pentru copii cu cai sau targuri cu produse autohtone, totul poleit cu luminile de craciun si diverse umbre pe cladiri in forma de fulgi de nea sau flori. Sansele sa te ratacesti printre stradutele alea is mari, noi aveam Htc cu navigator de mers pe jos cu semn lasat acolo unde am parcat, mare minune acest navigator.

Ceva poze mi-au reusit zic eu. Din oras la doar 20 de min, puteti ajunge sus pe unul din dealuri/ munte,  un drum cu multe curbe, sens unic si strazi ingrozitor de stramte printre case, dar cand ajungeti sus, privelistea e minunata. Sus  e Brunate , aici se afla si funicularul ( caruia eu ii spuneam mai simplu furnicular :)) si nu sunt blonda, doar asa imi parea mai simplu)  un soi de tranvai pe sine, ce te poate transporta de la Brunate spre Como sau invers , fara sa  fii nevoit sa urci cu masina si poti vedea o priveliste superba si cred ca vei simti si ceva emotii daca nu la urcare, cel putin la coborare, data viitoare incerc si eu.

SAM_8117 SAM_8130 SAM_8131 SAM_8135 SAM_8141 SAM_8142 SAM_8144 SAM_8145 SAM_8146 SAM_8147 SAM_8148 SAM_8157 SAM_8167 SAM_8172 SAM_8178 SAM_8181

Am pus si ceva poze. Daca ajungeti pe aproape de Milano, luati in calcul si acest oras pentru vizitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.