Italia – momente

Ma aflu in Italia de vreo 10 zile si inca nu am vazut  multe asezari  dar ce am vazut mi-a placut mult pana acum.
Locuiesc intr-un sat, asa ar fi denumit la noi, insa acest sat ca si multe altele din jurul lui este mai mult decat modernizat,  cel mai mult imi place verdele permanent si soselele. Nu prea se merge pe jos pe aici insa cu masina  foarte mult, ca sa ajungi intr-un oras mai mare ai la dispozitie niste super drumuri, da unele rar mai au cate o adancitura, dar cam atat, in rest ajungi rapid  de pe un drum dintre sate, pe autostrada, pe strazi cu 2 benzi doar pe un sens intr-un tunel de jdemii de km si cand ajungi ajungi aproape de un oras mai mare, poti gresi cu usurinta pe unde si cum sa o iei  caci se intrepatrund intre ele autostrazile sau drumurile lor de centura. Uneori am impresia ca nu vom evolua niciodata, noi ca tara, cand facem o strada, chiar si pe jumate, strigam in toate colturile ca e gata, eventual ea se termina si cand se strica la nici 6 luni, responsabilii ei deja au disparut din functie sau nu sunt de gasit!

Si casele….satul in care stau e aproape de munte, pana in buza muntelui mai e inca un sat dar chiar si asa, casele sunt pe dealuri, cu masina ca sa ajungi in curtea casei, trebuie sa te strecori urcand printre  stradute stramte, unele inca pietruite si toate casele vechi, inalte, impresionate. Da unele vechi vechi, altele gen  resedinta sau  palate is mai noi, dar toate par construite intr-un loc total nepermisiv si sunt intarite cu ziduri de piatra de rau .

Nu spun inca de privelistea de la geam ;), cu alta ocazie, cand am si dovezi.

Pana una alta, am savurat un moment in aer liber, la o locatie cu vreo 3 lacuri, cu crescatorie de peste de tot felul, cu concursuri pentru amatorii de peiscuit si mese pentru cei ce vor sa savureze o gura de vin si o carne facuta la gratar.  Intrare cu plata, nimic luxos, toaleta de aia inchiriata sau una gen cea turceasca, daca vroiai mai lux, exista restaurantul, care te primea cu bucurie. Totul amenajat cu saci de gunoi si cu multa verdeata in jur.

Am gasit situl de la locatia cu pricina   LAGHI CARNACA , noi  am stat la primul lac .

As prezenta si poze dar internetul nu imi permite sa incarc decat niste imagini in culori neon 🙂  deci voi reveni.

Sa fiti iubiti!

One thought on “Italia – momente”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.