Italia momente 3 – Milano

Dupa multa insistenta si rugaminti, am ajuns sa vad centrul orasului Milano, putin din el insa ce am vazut mi-a placut.

Impresii nu am prea multe, mi-au placut sandwich-urile de la castel, nu mi-a placut ca la Mcdonalds erau foarte multi oameni, nu aveai loc sa arunci un pai si totusi ei stateau organizat la cozi pentru comanda, pentru ridicarea mancarurilor, tare ciudat mi s-a parut aglomeratia.

Ciudat  mi s-a parut si ca nu exista KFC  in Italia, mi-a trecut repede caci am gasit alte chestii interesante de mancat.

Ne-am indragostit de figurinile  din cristal la magazinului cu cristale Swarovski si de alte minunatii de pe acolo si ne-am imaginat ca in preajma reducerilor in februarie, vom avea si noi curaj sa intram din nou in magazin.

Am mers duminica sa vizitam orasului, totul era inchis in afara de cafenele, restaurante, magazine de suveniruri si magazinele din Galeria de la Dom. Domul trebui  vizitat si inautru, insa cu alta ocazie poate.

Brad Pitt ne-a insotit peste tot, in fiecare statie de autobuz, el era in 2 ipostaze parfumat cu chanel 5, mi-am tot propus sa caut sa miros macar acest parfum insa de Pitt nu prea mi-a placut, l-am cautat si in clipul reclamei, iarasi…nu m-ar prins dragostea de el.

Castelul Sforzesco  mi-a placut, iarasi inautru nu am intrat, caci deja mersesem destul de mult pe jos, va ramane pentru o alta zi, insa curtile interioare foarte frumoase, cu multa iarba verde, gradini, chiar si o fantana arteziana care cred ca putea deveni si piscina.

In fata castelului este o superba fantana arteziana, acolo am servit sandwich-urile si am privit cum o batranica culegea monedele din piscina si in ciuda soarelui care ne-a tinut companie, nu cred ca era suficient pentru a incalzi si apa, mentionez ca batrana nu vorbea romaneste ;)) .

La iesirea din castel  am descoperit un parc sau o gradina, multi pitici cu parintii lor, indragostiti pe mal de lac la picnic,  oameni care isi exersau vocile intr-un soi de muzica, lacul cu un pod pazit de sirene si cu multe lacate ce reprezentau iubirea cuplurilor, multe rate, porumbei si alte pasari traind in armonie totala, am mai fi stat pe acolo dar deja picioarele noastre incepeau sa cedeze.  Arcul de triumf va ramane pentru alta data.

2 thoughts on “Italia momente 3 – Milano”

  1. Italy conjure up images of enjoying fine food and wine surrounded by classical architecture or relaxing on a Mediterranean waterfront. It offers a diverse range of vacation experiences and planning ahead will produce the best of these.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.