Inelul de nunta – o parte din identitatea unei persoane

Un inel de nuntă este un articol de bijuterii, dat în general și purtat ca un simbol al căsătoriei unei persoane.
Inelele de nunta sunt cel mai adesea realizate dintr-un metal precum platina, aurul sau paladiul si sunt uneori decorate cu bijuterii sau pietre pretioase si / sau gravate cu cuvinte sau modele.
“Inelele de nuntă” sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de “benzi de nuntă”, și sunt, de obicei, schimbate în timpul unei ceremonii de căsătorie.
Inelele de nunta se crede ca au aparut in Egiptul antic, facute din stuf sau alt material vegetal, dar ulterior pielea, fildeșul sau oasele au devenit mai frecvente datorita durabilitatii lor, iar in vremurile romane, fierul a devenit o alegere populara.
Este tradițional ca un inel de nuntă să fie plasat pe cel de-al patrulea deget sau degetul inelului, mai frecvent pe mâna stângă, iar unii rareori își îndepărtează inelul, purtându-l atât noaptea cât și ziua.

Într-o serie de țări, inelele de nuntă au fost acordate inițial exclusiv femeilor nu si barbatilor, și acest lucru se întâmplă; deși, în Statele Unite, până la sfârșitul anilor ’40, inelele date ambelor sexe au devenit normele, în special datorită promovării publice în curs de către bijutieri.
Din punct de vedere istoric, valoarea unui inel de nuntă a simbolizat adesea gradul de iubire pe care dăruitorul l-a avut pentru receptor și, de obicei, costul inelului a fost asociat cu mijloacele dăruirii.
Inelele de nuntă sau cercuri mai specifice au fost un simbol al eternității în Egiptul Antic, care descriu dragostea veșnică între parteneri, totuși după adaptarea sa în cultura romană, sensul inelului a devenit un simbol al posesiei unui om asupra unei femei.
Potrivit legendei populare, al patrulea deget este considerat a conține “vena dragostei” mitică (Vena amoris), de aici poziția tradițională a inelului de nuntă pe mâna stângă; totuși, poziția provocată probabil de practica creștină a unui preot care atinge primele trei degete cu inelul pentru a simboliza trinitatea sfântă și apoi așeza inelul pe al patrulea deget; sau poate fi pur și simplu faptul că inelul a fost plasat în mod tradițional pe unul dintre cele mai puțin utilizate degete pe mâna cea mai puțin dominantă pentru a evita uzura materialului.
Unele culturi consideră că inelul de nuntă este ultimul cadou dintr-o serie de cadouri de nuntă și poate fi cel de-al doilea inel dat, primul fiind un “inel de logodnă”, totuși, pentru unii oameni, poate fi singurul inel dat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.