Cum sa reparati peretii?

Cand nu mai stii ce sa faci prin casa sau cand sunt prea multe de facut,  e timpul sa chemi pe cineva in ajutor 🙂 vin eu si stric tot  sau cauti oameni care stiu ce au de facut.

Am fugit de la casa mea la cea a iubitului, o casa veche, inalta, umeda si neprietenoasa.  Ar trebui sa fiu fericita, camera in care dorm e varuita intr-o nuanta de roz/portocaliu, in rest predomina albul spre gri  cu model de crapaturi, maro in multe nuante si sub forma de tapet, lambriu, vopsea sau gresie. Initial am avut impresia ca gresia are culoare galbena, si am sperat ca daca o voi spala bine, va fi mai luminoasa si curata. De fapt ea are o nuanta de cafea cu lapte ?!, nu stiu cum altfel sa o descriu si in amestec cu peretii maro, e ceva minunat, de vis urat.

Si pentru ca pe langa dormitor, petrecem mult timp si in bucatarie, eu fiind o incepatoare in ale gatitului si clar petrec mult timp pana fac ceva comestibil, am hotarat sa reparam bucataria.   Am aflat repede, ca a repara peretii si a da cu var nu e deloc o treaba usoara sau simpla.  Luni seara am spart tot ce inseamna crapaturi, dupa ce am eliminat toata mobila, marti le-am reparat partial, marti seara ce am reparat, a cazut pe motiv de umezeala. Miercuri a venit in  inspectie un coleg care parea sa stie ce e de facut, a estimat, a admirat gledul cazut si a decretat ca e peretele umed.  AA luni seara am ramas si fara gaz, teava veche, aragaz vechi…..abia miercuri am capatat aragaz nou si teava, deci intre timp am savurat pizza din zona in care locuim. Joi am primit veste,  o suma de bani cu care in 3 zile, cat tin sarbatorile pascale in Italia, totul se rezolva, uuu ce bine suna. Vineri am aflat ca nu e cazul sa ma bucur, ar trebui sa asteptam vreme mai calda, pentru ca peretii sa fie uscati, sa fim siguri ca varul va sta pe pereti mai mult de o luna. Asadar in seara asta, vom trece la a repara bucataria doar noi 2 si uneltele necesare. Nici unul dintre noi nu are experienta, dar ceva trebuie sa iasa.   Nu voi mai spune niciodata ca e usor sa repari un perete, o camera, ca e usor sa dai cu var sau alte lucruri legate de zidarie,  as vrea sa simt ceva satisfactie dupa munca mea, dar m-am calmat imediat  cand am vazut cum munca mea de cateva ore bune, a cazut  ca un praf….acum cumparam alte materiale si vom gandi pozitiv, poate zidesc si un gandac, ca sa aiba o viata zidul,  ca doar la Manole treaba a mers, e drept era o viata mai importanta, insa eu nu construiesc manastire/castel/biserica.

3 thoughts on “Cum sa reparati peretii?”

    1. A fost o chestie de moment, facem si noi bucataria? Sigur…facem, cat de greu poate fi ?! Mai apoi am invatat pe incercate ca tavanul e stramb, ca e greu de nivelat, ca nu prinde daca peretele e ud, ca albastrul scoate orice defect mai mult in evidenta 🙂

      Acum stim, eu m-as mai baga la o reparatie ceva in caz de probleme, dar partenerul a fost clar, de acum doar mesterii priceputi si experimentati se vor atinge de pereti :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.