Ce ar fi fost daca?

De curand am cunoscut online un baiet care face videochat. Mandru mare de meseria lui, ma intreba pe mine cu ce ma ocup. Pentru ca nu era chatul locul meu de spovedanie si pentru ca incerc sa nu judec oamenii pentru alegerile lor….

am deviat simplu la o povestire cu talc de pe vremea cand imi cautam un loc de munca fiind intre joburi.

Cumparam zilnic ziarul local in cautare de locuri noi de munca, visam sa ajung in alte locuri si ma imaginam des cum munceam facand diverse actiuni.

Observ un anunt pe plac ” necesar cunostinte calculator, limba straina, aspect placut…” Nu spunea nimic de bani, de jobul ca denumire exacta, firma, nume…nimic, doar un nr de telefon. Bucuroasa sun, mi se raspunde amabil, foarte frumos, politicos, mi se indruma adresa.

In aceeasi zi, spre dupamiaza ajung la locul cu pricina. Un bloc…ca multe altele, insa nici urma de firma. Intrebari multe in capul meu, oare cu ce se ocupa, oare sunt imbracata potrivit, oare ce o sa fiu intrebata…

Inconjur blocul, deja aveam o stare de nervozitate. Imi propun sa intru in bloc, sun la nr de telefon, mi se transmite un nr de apartament. Iarasi nici un nume de firma.

Ciocanesc delicat…si intru. Apare o tipa si ma invita in bucatarie. Apartamentul arata ca oricare altul, nimic care sa indice un spatiu comercial.

In bucatarie vase multe…tigari, mucuri si tipa . Ma intreaba….abc-ul si apoi apare in bucatarie o domnisoara imbracata sumar, un halat putin transparent ( era vara ce ii drept) dintr-un material ce semana cu matasea .

Eu nu vorbeam, nu stiam ce sa spun, nu imi dadeam seama unde am ajuns si ce anume urma sa fac. Incep pe rand imi povestesc ca ele au inceput cam de un an, ca pe luna le iese o suma de bani ( foarte mare, echivalentul a vreo 4 salarii medii din vremea aceea), ca una din ele era mai plinuta cand a inceput si ca i-au trecut repede orice urma de rusine sau jena, nu mai are datorii,isi plateste singura facultatea si …progamul depinde doar de ea.

Apoi mi se explica programul de 8-9 ore cu pauze, ca voi incepe incet…dar sigur caci am potential, se vede clar dupa zambetul meu ca voi face ravagii.

Ca daca nu stiu limbi straine voi invata repede, spaniola e ca o manusa, italiana la fel, pot incepe si de maine daca vreau, nu ma obliga nimeni la nimic si in plus nu e nimic deosebit, e ceea ce se intampla in orice cuplu, relatie doar ca practic doar trebuie sa arati la camera…si avantajul e ca primesti si baniiiiii , multibani si chiar incepe sa iti placa in timp.

Eii ce spui?

Stiti, imi pare bine ca am ajuns la acest interviu si ca ma considerati potrivita …insa am nevoie de putin timp sa …. procesez, sa ma obisnuiesc cu ideea.

AAaa da, te intelegem ( si x era la fel, x fiind in camera la o sendinta), dar vrem pana maine dimineata un raspuns, caci sunt multe fete doritoare doar ca tu pareai foarte potrivita( juma de buletin, plinuta, e drept zambitoare, prietenoasa, amabila, dar totusi ????).

Da, da, sigur, Va multumesc! Va voi suna sa va dau un raspuns!

Te rog sa te gandesti bine, nu ai nimic de pierdut, ba chiar vei castiga niste prietene, nici decum nu voi fi sefa ta sau ceva in acest gen.

Ufff grea decizie, oare sunt pregatita sa fac videochat, clar as avea ce face cu banii si cred ca m-as descurca, prea erau alea incantate de mine. Tare as vrea sa lucrez, dar oare ce le voi povesti alor mei? Dar cum oare ma dezbrac eu in fatza calculatorul, desi practicanta, inca rosesc cand vine vorba de momentul in doi…

Au urmat discutii cu sinele meu, cu MBM(pers. apropiata ca varsta, suflet, cu pareri diferite si obiective uneori) ne amuzam ca poate ar fi bine sa incercam amandoua, ne-ar fi bine, nu am avea nimic de pierdut…ce ii aia demnitate, constiinta, alea is pentru oameni prosti.

Am sunat totusi si mi-am exprimat parerea de rau pentru neacceptarea postului insa din pacate, gasisem un post care ma va ajuta sa imi folosesc cunostintele acumulate in timp si sa nu imi pierd si putina lipsa de respect care o am pentru sine.

Din cand in cand ( dupa discutii cu fost excorte masculine, actuale vedete de videochat)… imi mai apare un gand ” ce ar fi fost daca as fi incercat?”, dar fuge repede 🙂

2 thoughts on “Ce ar fi fost daca?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.