BACALAUREAT – 2011 ASA DA!

Astazi am studiat situl QMAGAZINE, o apreciez mult de tot pe FLORINA JUCAN si chiar daca nu imi permit sa cumpar revista in mod uzual, macar citesc articolele de pe site.

Am descoperit un lucru uimitor pentru mine personal, desi stiam ca sunt destui copii buni care invata bine si au rezultate peste medie in tara, nu i-am vazut la tv sau in ziare si nu am citit mai multe despre ei. E drept eu la tv nu prea ma uit si ziare cumpar sau citesc pe cele locale.

“Când în țara ta ai un copil despre care poți spune asta: Ana Roxana Pop este absolventă de liceu şi este cea mai bună din lume la fizică. A terminat liceul cu media 9.95, iar la Bac a avut media 9.87. A aplicat la 20 de facultăți de peste hotare. Până la urmă a ales: va merge la Princeton, mie una imi dau lacrimile, pe de o parte de bucurie (e româncă, deșteaptă, tânară) și pe cealaltă parte de tristete (nu va mai fi a noastră) – Prof. Corina Dobrescu.” aici aveti articolul complet.

Sa fii cea mai buna din lume la o materie, cand abia ai absolvit liceul imi pare un lucru uimitor si nu pot decat sa imi doresc ca ambitia si puterea de concentrare pe care o are aceasta domnisoara, sa se transmita si la generatiile ce vin dupa ea.

Personal nu am fost foarte buna la nici o materie, eram laudata uneori la limba engleza sau la romana, am fost jignita peste masura la matematica, mie si colegilor ni s-a repetat in nenumarate dati ca nu vom fi in stare niciodata sa luam bac-ul si uite ca am trecut de pasul asta cu bine, cu o nota generala medie si da profesoara cu pricina de matematica inca preda aceasta materie si desi au trecut multi multi ani de atunci, inca imi doresc sa ii arunc oua in cap!

Insa am pornit de la alta idee, ideea ca se poate si un grup de omuleti(caci au varste cuprinse intre 18-19 ani ) au ajuns la concurs in THAILANDA si s-au intors cu medalii desi au concurat cu copii din toata lumea si vor continua sa faca senzatie in lume !

Ar fi minunat sa fie mai multe emisiuni despre ei sau cu ei, sau cu copii care le seamana ca sa impulsionam profesorii, copiii si in cele din urma parintii care sunt mai ingrijorati ca uniforma scolara e urata, anosta si vai copilul lor isi va pierde din personalitate daca o poarta ( farsa buzdugan )

Nu cere nimeni sa fim uimitori, sa fim cei mai buni dar ne datoram noua insine sa incercam sa facem tot ce putem .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.