Despre aparatele dublu split si multi split – informatii

Despre aparatele dublu split si multi split

Deoarece aparatele dublu split nu au conducte, acestea evită pierderile de energie asociate cu conductele celorlalte sisteme de aer condiționat. Pierderile asociate conductelor pot reprezenta mai mult de 30% din consumul de energie pentru racirea spațiului, mai ales dacă conductele se află într-un spațiu nerăcit, cum ar fi o mansardă.

În comparație cu alte sisteme de completare, aceste oferă mai multă flexibilitate în opțiunile de design interior. Părțile de aer din interior (spliturile) pot fi suspendate dintr-un tavan, montate într-un tavan fal sau agățate de un perete. De asemenea, sunt disponibile si modele pentru podea.

Majoritatea unităților interioare au profiluri de aproximativ 18 cm adâncime și vin de obicei cu carcase elegante, cu aspect de înaltă tehnologie. Mulți oferă, de asemenea, o telecomandă pentru a facilita pornirea și oprirea sistemului atunci când este poziționat pe un perete sau suspendat de un tavan. Sistemele despărțite vă pot ajuta, de asemenea, să vă mențineți casa în siguranță, deoarece există doar o mică gaură în perete. Aparate de aer condiționat dubluplit Haier se pot încadra în design-ul camerei mult mai ușor.

Dezavantajul principal al acestor unitati este costul acestora. Astfel de sisteme costă aproximativ 1.500 – 2.000 Ron. Aceasta este cu aproximativ 30% mai mare decât sistemele multisplit (fără a include conductele) și poate costa de două ori mai mult decât unitățile de ferestre cu capacitate similară.

Instalatorul trebuie să dimensioneze corect fiecare unitate interioară și să aprecieze care este cea mai bună locație pentru instalarea sa. Manipulatoarele de aer supradimensionate sau amplasate incorect, duc deseori la cicluri scurte, care risipesc energie și nu asigură un control adecvat al temperaturii sau umidității. Un sistem prea mare este, de asemenea, mai scump pentru a fi cumpărat și operat.

Este posibil ca unora să nu le placă aspectul părții interioare a sistemului. În timp ce sunt mai puțin obdurate decât un aparat de aer condiționat pentru o fereastră, ele au rareori aspectul integrat al unui sistem central. De asemenea, trebuie să existe un loc pentru scurgerea apei condensate în apropierea unității exterioare.

Este posibil să nu fie ușor de găsit instalatori calificați și oameni de service pentru multisplit. În plus, majoritatea contractanților de încălzire și răcire convenționali au investiții mari în instrumente și instruire pentru sistemele de conducte din tablă. Aceștia trebuie să le folosească (și să le perceapă) pentru a obține o rentabilitate a investiției lor, astfel încât s-ar putea să nu recomande sisteme ductless, cu excepția cazului  în care un sistem conductat le-ar fi dificil de instalat.

Imagine din arhiva personala

One thought on “Despre aparatele dublu split si multi split – informatii”

  1. Hei! Aceasta postare nu poate fi scrisa mai bine! Citind aceasta postare imi aminteste de fostul meu coleg de camera! Mereu vorbea despre asta. Ii voi transmite acest articol. Destul de sigur ca va avea o lectura buna. Multumesc mult pentru partajare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.