Addicted to icecream

Sau altfel spus,  dependenta de inghetata in al nostru dulce grai romanesc.

Nu stiu cum se face, insa indiferent de momentul zilei sau indiferent de anotimp, daca imi dai inghetata, ma bucur instantaneu.

Bineinteles ca am si preferinte, insa nu e frumos sa refuzi, asadar accept cu bucurie orice fel de inghetata. In limitele europene,  mai departe de 3 ore in zbor cu avionul, nu am ajuns inca 🙂  🙂 . Cand vine vorba de inghetata sunt o optimista, am destul timp sa testez.

 

Ati ajuns in Italia?  Ati gustat inghetata de acolo, chiar si aceea ce se vinde langa un supermarket. Nu exagerez cu nimic cand spun ca e super buna. Poate ca nu toate ingredientele sunt proaspete  100% sau contin ceva arome concentrate insa gustul……hmmm gustul e genial de bun.

Acesta este un tort de inghetata, retin doar ca era imbracat in bezea si ca a fost minunat. Asa tort in Romania nu am vazut, variante la cutii da, dar ca sa il poti cumpara pentru un eventiment, sa aiba un aspect deosebit, nu am idee de unde as putea cumpara, cel putin in orasul meu.

De trei zile incoace papilele gustative au luat-o razna, am gustat Nirvana cu praline si caramel.  Si gura nu-mi mai tace, aveam impresia ca cei care lauda inghetata Nirvana habar nu au ce face, m-am inselat, e minunata, de trei zile o savurez cu bucurie.

Asta in timp ce in frigider sta inghetata facuta de mine din ingrediente cat se poate de naturale dar  totusi daca plec din casa, e musai sa testez si alte soiuri.

Mi-am luat si aparat de inghetata sau masina de inghetata, am gasit-o la un super pret, tot ce trebuia era sa pun bolul masinii in congelator, eu amestecam ingredientele apoi le puneam in bol, masina amesteca si ea si pac se nastea inghetata, putand fi savurata imediat sau se putea pune la congelator pentru mai tarziu. Doar ca, se pare ca un congelator mai de moda veche, nu a vrut deloc sa se imprieteneasca cu bolul de inghetata, a trebuit sa returnez aparatul, am fost extrem de dezamagita toata ziua .

Acum sunt in cautari, chiar sunt, insa in limite de buget, nu pot sa dau 1000 de lei pe un aparat de inghetata, eu as vrea insa existe cheltuieli mult mai importante decat satisfacerea gustului personal .

Daca aveti vreo sugestie, o accept o bucurie.  Este vara deja, am nevoie de inghetata acum, ieri, mereu.

Am si un top:

  1. Amicii – tort -La multi ani! ( are  strat de gem/dulceata de capsuni cu alune, strat de inghetata de cacao, apoi iar strat de gem/alune si inghetata de frisca). Are un litru, e timp indeajuns sa te saturi dintr-o cutie, este pe primul loc pentru ca de aceasta inghetata m-am indragostit prima oara iremediabil.
  2. Tort nou aparut cel putin pentru mine cu multe sortimente, inghetata italiana – gelato  Siviero Maria, sortimentul cu ciocolata e demential, in plan pentru testare este varianta cu fistic si cea cu visine. Gustand-o  mi s-a parut ca am ajuns iar in Italia si nici macar nu ma uitasem la numele ei, la ingrediente, producator, abia dupa prima inghititura am cercetat cutia. Minunaaaata, suunt sanse sa devina locul 1 in inima mea curand. Sortimente sunt multe si minunat de gustoase, zau ca nu trebuie sa zbori pana in Italia, vine Italia la tine.
  3. si
  4.  la egalitate stau doua tipuri de inghetata internationale                                         Ben&Jerry’s si Häagen-Dazs Romania
    sunt la egalitate pentru ca le-am gustat in acelasi timp si intr-o alta tara, insa fiecare are particularitati minunate si e musai sa fie savurate cu atentie si pe indelete, exista multe variante din care puteti alege.

Ma opresc acum din salivat, merg sa imi fac inghetata de casa, adica dupa ce amestec tot, la 30 min trebuie sa o amestec iar si iar timp de 3-4 ore ca sa nu se formeze gheata. Bineinteles ca uit si ma iau cu altele, dar chiar si asa tot o mananc, dar cred ca se intelege de ce as avea nevoie de o masina de inghetata, una buna.

Acestea fiind spuse, va doresc o vara dulce si plina de arome!

 

Later edit:

De la Siviero Maria am testat si urmatoarele sortimente :

AFFOGATO ALL’AMARENA   –  Nu am fost extraordinar de impresionata, se simt pe alocuri arome artificiale, insa e buna, mai ales daca iti plac ciresele.

BACIO   e in plan de a fi testata, ma duce cu gandul la bomboanele de ciocolata cu mesaj, daca  inghetata va fi la fel, ar fi minunat.

CAPPUCCINO  nu m-a atras inca, poate pe viitor.

CIOCCOLATISSIMO   asta e bun, bun, bun de tot :)!

AFFOGATO AL CIOCCOLATO  urmeaza in curand.

CIOCK MENTA  combinatia in sine nu ma atrage.

CREMA DI FIRENZE  pe asta vreauuuuuu sa il gust cat de curand, musai sa ajung la un supermarket ca sa am mai multe optiuni.

TIRAMISU   este f f buna, mai ales in combinatie de doua sau trei tipuri.

LIMONE DI SICILIA  Mi-a placut mult dar in combinatie cu alta aroma, asa singura, nu m-a cucerit.

PANNA CON FRUTTI DI BOSCO  si asta e super buna, oricand, la orice ora.

PANNA COTTA  inghetata asta mi-a placut multttt desi e clar ca e f f dulce, totusi, e buna buna.

PISTACCHIO GIANDUIA  si PISTACCHIO  aceasta inghetata este in plan de a fi degustata, inghetata cu fistic am gustat in Uk, mi-a placut dar parca ii lipsea ceva, era cumva prea moale.

STRACCIATELLA  am mancat dar nu cred ca o sa o mai cumpar, nu sunt fan aceasta combinatie, este gustoasa doar ca bucatile mici prezente in inghetata nu mi-au placut.

 

 

 

2 thoughts on “Addicted to icecream”

    1. Sunt de acord cu tine, de aceea vreau sa imi cumpar aparat sau masina ptr inghetata. Oricat as amesteca lichidul ptr viitoarea inghetata, tot raman particule de gheata. E drept, e doar gheata, nu emulgatori, potentiatori si alte bazaconii prezente in restul inghetatelor.

Leave a Reply to Denisa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.