Emotii – cum le controlam?

O zi normala de weekend, am ajuns si la biserica unde nepoata cu clasa ei indrumati de invatatoare au spus poezii si au cantat in onoarea mamelor,bunicilor, surorilor…v-ati prins 8 martie. Lumea in jurul meu emotionata, multi parinti, multi bunici, s-a terminat cu plansete, nasuri se dregeau…copii foarte ok, relaxati, cam plictisiti. Nu am avut un sentiment anume, mi-a placut prestatia si faptul ca nu erau poezii pe care sa le fi auzit mereu si un cantec m-a impresionat. Mi-a  amintit de momentele in care eu il cantam cu ai mei colegi, bineinteles eu neavand voce si avand un chip de baietel( tunsa scurt si cu semne de buna purtare pe fata) mereu eram ascunsa in spatele cuiva, pare un cantec nemuritor.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MT7UXJDMRuc&w=420&h=315]

La momentul de mai sus s-a aflat si o doamna actrita care l-a rugamintea preotului a recitat o poezie superba, cu maxima atingere la sentimente.  Totul in regula din partea mea, nici vorba de lacrimi, emotii.

La ceva ore dupa moment, la tv era in reluare Masterchef editia a 2 a prima emisiune cu o doamna/domnisoara foarte simpatica  cu parul lung cret, avea o rochie neagra cu imprimeu floral si povestea cu patos despre ea si partener, bebe, pasiunile ei pentru desen, croit, gatit, apoi ea porneste catre cei 3 jurati bucatari. Se incepe o discutie, ei se amuza de ea, ea tine la gluma, continua in acelasi stil  sa actioneze, tipa simpatica foc prin felul cum vorbea repede si putin stricat/peltic  desi nu i-am sesizat accent moldovenesc, ei amuzati de felul ei si cum rasul e molipsitor, radeam si eu de nebuna.  Gusta oamenii din felul ei de mancare, grimase, seriozitate, suspans, dezamagiti de mancarea ei, incep sa vorbeasca, sa spuna ca nu le-a placut, de ce si cum, unul spune da hotarat, altul nu, altul iarasi ofera suspans si apoi un da si ii intinde sortul. Tanti ia sortul, il desface, il pune pe ea, in timp ce vorbeste cred ca ii dau si lacrimile, e doar o presupunere .Eu in momentul ala incep sa plang, dar plang de nu ma pot controla si iese tipa, se vede cu restul de participanti, e felicitata, apare iubitul, o ia in brate, eu plangeam  in disperare, nu stiam cum sa ma opresc.  Am inchis tv-ul, am dat cu apa rece, totul e perfect.

Intrebarea mea este de ce???  De  ce dintr-o data am dat de la ras la plans. Intradevar nu sunt toate roz in viata mea, de fapt sunt departe de aceasta culoare  – echilibru – bunastare  insa nu sunt omul care sa plang din orice.

Cu o seara inainte o prietena imi spune in sms ” ba imi place melodia x” , raspund inapoi ca si mie, o caut, ii dau play, dupa 10 secunde plangeam.

Cred ca e timpul sa beau ceva ceai antistress ori sa caut niste pastile.

4 thoughts on “Emotii – cum le controlam?”

  1. Uneori, mai ales atunci cand suntem in intimitatea caminului si nu in locuri publice, e bine sa le lasam sa se manifeste in voie. Pe ele, pe emotii. E o metoda ideala de descarcare psihica, nu e nimic rau in asta. Cand suntem inconjurati de oameni e bine sa ne franam pornirile. De orice fel. Riscam sa fim etichetati, judecati si aratati cu degetul pentru o perioada lunga de timp,

  2. Ok, esti deodata cu mine 🙂
    E greu, intr-adevar dar trebuie sa gasesti niste exercitii sau modalitati prin care sa -ti tii emotiile sub control
    Cand apare situatia care te va face sa plangi, incearca sa rezisti pe moment. Asta o sa te ajute in relatiile cu oamenii (ca la televizor poti plange oricand, nu intereseaza pe nimeni). Asadar controleaza starea , apoi retrage-te si plangi,singura. O sa te descarci, tensiunea va scadea.
    Nu incerca neaparat sa le opresti (aceste reactii considerate de slabiciune” ci machiaza-le. Adapteaza-le. Reprogrameaza-le pentru un moment care nu iti aduce eventuale rani sociale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.